Facebook: Ξεναγήσεις στην Αμφίπολη

TWITTER/amphipolisguide

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ο 5ος αγώνας Δρόμου Αμφίπολης ( Βρασίδειος δρόμος) στις 5 Μαΐου



Η ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, σύμφωνα με το καλεντάρι της  και με την συνεργασία της Εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών, και την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Σερρών και  της ΔΗΔΕΚΑ του Δήμου Αμφίπολης, διοργανώνει αγώνα δρόμου ( 5ος Βρασίδειος δρόμος ) στην Αρχαία Αμφίπολη με τους παρακάτω όρους:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:    ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2019.  
 ΤΟΠΟΣ:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:  
Δρόμος  9.700μ. για μαθητές-τριες Λυκείων και μεγαλύτερους  με ώρα εκκίνησης 11:00
Δρόμος 2.000 μ. για  μαθητές-τριες Γυμνασίων  με ώρα εκκίνησης 11:05.
Δρόμος 1.300μ. για μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων με ώρα εκκίνησης 12:10.
Στην διαδρομή των 2000 μ. μπορούν να αγωνισθούν και ελεύθεροι αθλούμενοι (άνδρες και γυναίκες) κάθε  ηλικίας.
 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Α) 9.700μ. Αφετηρία και τερματισμός:  Aρχαιολογικό Μουσείο (υψ. 88μ.)   Πύργος Μαρμαρίου ( υψ. 7 μ.) – Αρχαία ξύλινη γέφυρα  Παραποτάμιος οδός –Μνημείο Λέοντος (υψ. 2 μ) -Κάτω Αμφίπολη(υψ. 13)-  Αρχαίο Γυμνάσιο (υψ. 86 μ. ) Μουσείο.
Η διαδρομή είναι κυκλική και καλύπτεται κατά 80% από άσφαλτο.
Β) 2.000μ. Αφετηρία και τερματισμός: Aρχαιολογικό Μουσείο.
Αρχαιολογικό Μουσείο(υψ.88 μ)-Αρχαίο Γυμνάσιο(υψ. 86μ)- Aρχαιολογικό Μουσείο με ενδιάμεσο μεγαλύτερο ύψος 112 μ. Η διαδρομή είναι κυκλική και στο μεγαλύτερο μέρος χωμάτινη.
Γ) 1.300 μ. Αφετηρία  Αρχαίο Γυμνάσιο(υψ.86μ. – Τερματισμός Aρχαιολογικό Μουσείο (υψ. 88μ.) με ενδιάμεσο μεγαλύτερο ύψος τα  112μ. Η διαδρομή    στο μεγαλύτερο μέρος είναιχωμάτινη.
 Στην μεγάλη διαδρομή θα  υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού νερού.
 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων, βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές.
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται  ηλεκτρονικά στην διεύθυνση της ΕΑΣ ΑΝΜΘ ή 1.30 ώρα πριν την εκκίνηση στην Γραμματεία των αγώνων.
ΕΠΑΘΛΑ:  Στους τρεις πρώτους νικητές-τριες κάθε διαδρομής θα δοθούν  μετάλλια και διπλώματα και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικά   μετάλλια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης των αθλητών.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:
Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή φθορά στην υγεία τους.  Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.
Τα παιδιά – με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους – θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
Δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά πριν τους αγώνες.
Οι αθλητές των σωματείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα υγείας ή θεωρημένο το δελτίο υγείας όπως ο νόμος 2725/1999  ορίζει και όπως τροποποιήθηκε με τον ν.3708/2008 και αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 16 του ν.4479/2017 και την 24/12/2018  κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού .
Οι ανεξάρτητοι δρομείς  θα συμπληρώνουν την υπεύθυνη δήλωση πιστοποίησης της υγείας  και για τους ανήλικους οι γονείς τους, η οποία θα υπάρχει στην γραμματεία των αγώνων
Παρατήρηση: Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Την ημέρα του αγώνα στους αρχαιολογικούς χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τον γιατρό των αγώνων και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τους Ραδιοερασιτέχνες, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1 Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.
Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόποώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Οι αριθμοί συμμετοχής είναι προσωπικοί. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς προηγούμενη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

12.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ κ. Ζορμπάς Σταύρος.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Διεθνής Ημέρα Μουσείων




Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».  
Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του.Στο πλαίσιο αυτό, τα Μουσεία με τις πολύπλευρες δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Για το 2019 το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο το δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.


ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

2019 Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης - Δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
2018 Μουσεία και (δια)δίκτυα, Νέες προσεγγίσεις - Νέο κοινό - Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ
2017 Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται-  Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
2016 Μουσεία και πολιτιστικά τοπία - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
2015 Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία - Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
2014 Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν - Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
2013 Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή - Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
2012 Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει - Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις - Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κέντρο Γαία
2011 Μουσεία και Μνήμη - Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου", Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής
2010 Μουσεία για την Κοινωνική Αρμονία - Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας Κέρκυρας, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας,   Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος
2009 Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός - Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
2008 Τα Μουσεία ως Παράγοντες Κοινωνικών Αλλαγών και Εξέλιξης - Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, Βόλος - Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
2007 Μουσεία και Πολιτιστική Κληρονομιά - Εθνική Γλυπτοθήκη
2006 Τα Μουσεία και οι νέοι - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
2005 Μουσεία - Γέφυρες πολιτισμών - Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα), Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη), Μουσείο Μπενάκη
2004  Μουσεία και άυλη πολιτιστική κληρονομιά - Ίδρυμα Ευγενίδου
2003 Μουσεία και Φίλοι των Μουσείων - Μουσείο Μπενάκη
2002 Μουσεία και παγκοσμιοποίηση - Νομισματικό Μουσείο 
2001 Ο κοινωνικός ρόλος των Μουσείων - Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Β.Παπαντωνίου
2000 Μουσεία για αρμονική και ειρηνική ανάπτυξη της κοινωνίας - Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής 
1999  Η χαρά της ανακάλυψης μέσα από τα εκθέματα των Μουσείων - Επιγραφικό Μουσείο 
1998 Αγώνας κατά της παράνομης διακίνησης της πολιτιστικής κληρονομιάς - Οι θησαυροί της Κύπρου
1997 Αγώνας κατά της παράνομης διακίνησης της πολιτιστικής κληρονομιάς
1996 Συλλέγοντας σήμερα για αύριο
1995  Μουσεία και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς - Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Πινακοθήκες και Μουσεία Τέχνης Ν. Αττικής
1994 Η αθέατη πλευρά των Μουσείων -  Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 
1993 Μουσεία και αυτόχθονες πληθυσμοί -  Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας
1992 Μουσεία και περιβάλλον -  Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
1991 Αφιέρωμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, (και ειδική έκδοση)
1990  Αφιέρωμα στα Μουσεία της Θεσσαλονίκης (και ειδική έκδοση)
1989 Συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης - Μουσείο Μπενάκη
1988 Αφιέρωμα στα 900 χρόνια της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου 
        Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
1987 Εκπαίδευση και πολιτιστική δράση στα Μουσεία
1986 Τιμώμενο Μουσείο: Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος
1985 Τιμώμενο Μουσείο: Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
1984 Τιμώμενο Μουσείο: Νομισματικό Μουσείο

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων & Μουσείων έως την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου (ισχύς από 01/04/2019)


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας, από την 1η Απριλίου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ως εξής:
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων (08:00 - 18:00) - Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού (08:00 - 18:00) - Αρχαιολογικός χώρο Δελφών (08:30 - 19:00) - Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (08:00 -19:00) - Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Μυκηνών (08:00 - 19:00) - Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας (08:00 - 19:00) - Φρούριο Παλαμηδίου Ναυπλίου (08:00 - 19:00) - Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τον Αρχαιολογικός χώρος Λίνδου στη Ρόδο (08.30-17.00).

Οι υπόλοιποι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα λειτουργούν 08:30 - 16:00 μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων.

« Ψηφιακές δεξιότητες και ψηφιακά εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού- και όχι μόνο- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» .



Εκδήλωση με θέμα τις « Ψηφιακές δεξιότητες και ψηφιακά εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού- και όχι μόνο- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα "Γ. Χρηστίδης" του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Σέρρων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότηση, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Google.


Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν οι νέες δεξιότητες και ευκαιρίες που παρέχονται με τη μορφή δωρεάν εκπαίδευσης, αλλά και σε εργαλεία που θα διευκολύνουν ανθρώπους να αποκτήσουν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις τουριστικές τους επιχειρήσεις.

Το παρόν έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την χρησιμότητα των διαδικτυακών υπηρεσιών στην τουριστική ανάπτυξη.

Η Google με το πρόγραμμα "Grow Greek Tourism Online" έχει αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες από το 2014 μέχρι σήμερα σε περισσότερο από 100.000 έλληνες, σύμφωνα με τον κο Ορέστη Ανδιάνη (Industry manager, Google). 
Η δυνατότητα εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες διατίθεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση g.co/greektourism, εκεί ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το είδος της επιχείρησης του και να έχει μια στοχευμένη προώθηση της. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού για ενίσχυση βιογραφικού.


Τέλος η κα Θεώνη Κατσαβάκη ενημέρωσε το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, για την προσπάθεια του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσω της "Εθνικής Συμμαχιας για Ψηφιακές Δεξιότητες και Απασχόληση", ώστε να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις και να μειωθεί η ανεργία.

ΕΚΘΕΣΗ: ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στις 6.00 μ.μ., στο Ζιντζιρλί Τζαμί της πόλης των Σερρών την περιοδεύουσα έκθεση «Χρυσοί Στέφανοι εκ Μακεδονίας», η οποία διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Η έκθεση βασίζεται σε φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου κ. Ορέστη Κουράκη και  θα φιλοξενείται στο Ζιντζιρλί Τζαμί έως τις 30 Ιουνίου 2019.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα γίνουν οι ακόλουθες εισηγήσεις: Ορέστης Κουράκης (φωτογράφος)  “Η λάμψη του χρυσού μέσα από τον φωτογραφικό φακό”. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη (Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων & ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς) “Χρυσά στεφάνια Μακεδονίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης”.
    Χρυσά στεφάνια και διαδήματα της Μακεδονίας
Τα στεφάνια αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία αντικειμένων στη Μακεδονία της Αρχαιότητας. Με την αφθονία των πολύτιμων μετάλλων της μακεδονικής γης οι Μακεδόνες τεχνίτες πέρασαν κατά τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους σε εκπληκτικά ακριβείς αναπλάσεις τους κυρίως σε χρυσό, επιχρυσωμένο χαλκό και σπανιότερα σε άργυρο. Ο σημαντικός αριθμός χρυσών στεφανιών που εκτίθεται και φυλάσσεται στη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης την καθιστά ίσως μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και αποτελεί την κυριότερη αφορμή για την παρουσίασή τους σε αυτήν την έκθεση φωτογραφίας. Κύριος στόχος είναι να παρουσιαστούν διάφορες πτυχές της ερμηνείας, της τέχνης και της χρήσης των στεφανιών, καθώς και τα πρόσφατα ευρήματα από τις ανασκαφές των τελευταίων δεκαετιών στη Μακεδονία.
Στεφάνια αφιέρωναν οι Έλληνες στα μεγάλα ιερά, όπως στον Παρθενώνα, στο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο, και αλλού. Στη Μακεδονία, τα χρυσά στεφάνια που βρίσκονται σε πλούσιους ανδρικούς και γυναικείους τάφους μελών της αριστοκρατίας, των εταίρων δηλαδή και των οικογενειών τους, ήταν προσωπικά αντικείμενα του νεκρού που τον συνόδευαν στον θάνατο. Στη ζωή λειτουργούσαν ως κοινωνικά και θρησκευτικά σύμβολα, ενώ έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ταφική τελετουργία: ο νεκρός στεφανωμένος ως νικητής στον αγώνα της ζωής περνά στον άλλο κόσμο.
Ορέστης Κουράκης
Επαγγελματίας φωτογράφος, αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού φωτογραφίας του Savannah College of Art and Design (ΗΠΑ), εξειδικευμένος στην υπολογιστική αρχαιολογική φωτογραφία. Δημιουργεί νέες τεχνικές, ειδικό λογισμικό και εξειδικευμένα ρομποτικά συστήματα προκειμένου να υπερκεράσει τα όρια και τις δυνατότητες της ανθρώπινης όρασης προς εξαγωγή ακριβέστερων πληροφοριών από τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Είναι συνεργάτης μουσείων και αρχαιολογικών φορέων διεθνώς και υπότροφος Fulbright καλλιτεχνών (2012) στο πανεπιστήμιο Columbia (Νέα Υόρκη) για τη δημιουργία πρωτοποριακής διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας προβολής και μελέτης αρχαιολογικών αντικειμένων. Επιλέχτηκε από το Μουσείο του Λούβρου ως αποκλειστικός φωτογράφος της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία, το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (2011). Φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε περισσότερους από 100 καταλόγους, βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει παρουσιάσει την καλλιτεχνική του δουλειά σε 25 εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Διανυκτέρευση για παιδιά στα μουσεία της Θεσσαλονίκης



Την δράση «Sleepover - Διανυκτέρευση στα μουσεία για παιδιά» διοργανώνει, για όγδοη συνεχή χρονιά, από τις 15 Μαρτίου έως και τις 13 Απριλίου 2019, η Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
“ Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσεία της πόλης" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.
Η δράση ξεκινά στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώνεται το πρωί της επόμενης ημέρας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και προσφέρεται δωρεάν. Κάθε παιδί επιτρέπεται να συμμετάσχει μόνο σε ένα μουσείο.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, καθώς θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο :https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/museum/2019/
Ο κεντρικός δήμος προσφέρει στα παιδιά ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Sleepover 2019 στον ακόλουθο σύνδεσμο :https://thessaloniki.gr/events/sleepover-2019/
Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ